Wanneer jouw ademhaling niet in balans is is deze Buteyko ademcursus wat voor jou. Wist je dat je met een verkeerde ademhaling jouw immuunsysteem onnodig onder flinke druk zet? Ook versnel je hiermee jouw verouderingsproces. Gelukkig kun je dit herstellen door op de juiste manier te leren ademen.

In de huidige tijd waarin we leven steken steeds meer klachten, ziektes en aandoeningen de kop op. Je ademhaling wordt hierdoor vaak onbewust beïnvloedt, het negeren hiervan is verleidelijk. Als je stress ervaart ga je ongemerkt sneller ademhalen. Hierdoor kun je je gejaagder, onrustiger en sneller geïrriteerd voelen. Na meer dan 8 weken verkeerd ademhalen weet je adem zijn weg niet meer terug.

De Buteyko Ademhaling is een wetenschappelijk bewezen methode. In verschillende landen zoals Rusland, Australië en Groot-Brittannië wordt de buteyko ademhaling zelfs medisch aanbevolen en erkend.  In deze ademcursus zal Jerome Wehrens jou alles leren over de Buteyko ademhaling.

Wat ga je leren in de Buteyko ademcursus?

  • Leer hou jij jouw gezondheid positief kan beïnvloeden.
  • Hoe je stress kunt verminderen en controle krijgt over angst en paniekaanvallen.
  • Hoe je beter en dieper kunt slapen (helpt ook bij apneu en snurken).
  • Leer je immuunsysteem te versterken en eventueel herstel na CORONA te bevorderen.
  • Hoe je sportprestaties kunt verbeteren door middel van hypoxie-training.
  • Hoe je met jouw ademhaling in balans kunt brengen en daarmee meer dan 300 ziektes positief kunt beïnvloeden.

Chronische hyperventilatie en buteyko

  • Leer hoe je kalm kunt worden door anders te gaan ademen.
  • Krijg meer grip en vertrouwen middels je ademhaling.
  • Leer hoe je jouw ademhaling kan normaliseren.
  • Hoe de relatie van ademhaling met zuurstof vermeerdering is.

Mensen met aandoeningen en chronische klachten zoals hyperventilatie vinden het vaak moeilijk te geloven dat ademhaling zoveel verschil kan maken. Dit is zeker het geval als je al veel geprobeerd hebt om je klachten aan te pakken. Vaak zorgt dit voor weerstand of een overtuiging dat dit dan ook niet zal werken. Ook kan het zijn dat je het lastig vindt om het geleerde goed in de praktijk te brengen.

Modules Buteyko ademcursus

MODULE 1 – kennismaking met methode
MODULE 2 – leren trainen
MODULE 3 – verdiepen training
MODULE 4 –  leefomstandigheden
MODULE 5 – sport en ademhaling

Buteyko

De Russische arts Konstantin Buteyko is de auteur van een groot aantal werken. Hij  is uitvinder op diverse gebieden van de medische wetenschap en techniek. Zijn voornaamste theoretische stelling is dat de oorzaak van veel ziekten een tekort aan koolzuurgas (CO2) in de longblaasjes is. Dit tekort ontstaat als gevolg van chronische longhyperventilatie of met andere woorden “diepe ademhaling”. Bovenmatige longventilatie  leidt tot verstoring van de stofwisseling, verstoring van de immuniteit en het ontstaan van allergie. Om deze verstoringen te compenseren, ontwikkelt het lichaam beschermende reacties, waarvan bronchiale astma het meest treffende voorbeeld is.

Buteyko biedt een trainingsprogramma waarin geleerd wordt bewust de ademhaling te verminderen. Als gevolg daarvan wordt de ademhaling genormaliseerd en wordt de mens weer gezond. B-Mind is lid van De Vereniging Buteyko® Therapeuten (VBT) Nederland. Alle Buteyko therapeuten en specialisten van het VBT zijn opgeleid door het Buteyko Centrum Nederland volgens het opleidingsprogramma van Dr. Buteyko.

Share :

Teacher

Jerome Wehrens

Jerome Wehrens is de grondlegger van de B-Mind Methode en heeft meer dan 10.000 uur ervaring in het trainen, managen en coachen van mensen. Jerome beheerst meer dan 33 technieken die iets voor de gezondheid en de body & mind balans kunnen betekenen. Zie is hij o.a. Wim Hof expert, Buteyko specialist en Black Belt Coach. Tevens is hij auteur van het boek ‘HEELWEEK’.
Voorwaarden

Na de check out kom je direct in het betaalscherm van de aanbieder. Hierdoor komt jouw reservering direct in het systeem van de aanbieder te staan. Bij annulering door jou betaal je 50% annuleringskosten.

Reviews are closed.

Reviews are closed.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Mindtreatz