Herstelprogramma Burnout

Wanneer je doorhebt dat je overspannen bent of een burnout hebt, wil je maar één ding: Zo snel mogelijk je lichte, fijne leven terug. Maar hoe? Het herstelprogramma Burnout van Camp burnout helpt je zo snel mogelijk je fijne leven terug te krijgen.

Je herkent een overspanning of burnout aan:

 • Je voelt je vaker zonder reden down of somber en vraagt jezelf constant af waarom het opeens zo moeilijk is om je ‘normaal’ te voelen.
 • Je ervaart spanning en paniek op momenten die je normaal geen spanning hadden gegeven.
 • Je hebt het gevoel dat je de controle en regie over het leven kwijt bent. Het lijkt bijna alsof ‘iemand anders’ bepaalt wat er met je gebeurt..
 • Activiteiten in je agenda zijn ‘teveel’ voor je en kunnen zorgen voor spanning. Je merkt dat je vaker thuis wilt blijven.

Je wilt niks liever dan dat je hoofd en leven zo snel mogelijk weer ‘normaal’ worden. Maar vaak weet eigenlijk niet precies wat je moet doen om beter te worden. Je wilt wel iets doen, maar wat? Je hebt wel een psycholoog, maar die biedt te weinig ondersteuning voor dagelijks antwoorden. Hierdoor krijg je het gevoel dat je er alleen voor staat terwijl je juist hulp nodig hebt. Het herstelproces wordt daardoor een vermoeiende, frustrerende zoektocht. En zo kan je herstel veel langer duren, dan nodig.

Wat doet het herstelprogramma burnout?

 • We helpen je ervoor te zorgen dat je hoofd weer ‘normaal’ gaat functioneren.
 • We laten je de weg naar je normale, lichte leven zien.
 • We helpen je weer houvast en controle over je leven te krijgen.
 • We geven je tools en technieken om je herstelduur te verkorten.
 • We geven je simpele tools om direct al meer rust en minder stress te ervaren.

Het stap-voor-stap herstelprogramma burnout geeft je houvast en zekerheid en verandert je chaotische herstelproces in een duidelijk PLAN. Met duidelijke audio-lessen die je kunt luisteren terwijl je zit of ligt. Met praktische oefeningen, deze zorgen ervoor dat je de nieuwe technieken en inzichten kunt gaan toepassen in je eigen leven.

Het herstelprogramma Burnout is opgebouwd rondom de lessen van mensen die al hersteld zijn van hun overspanning of burnout. Zo leer je op de meest effectieve wijze hóe je uit je overspanning of burnout kan komen. Hierdoor kun je het herstel versnellen en te voorkomen dat je dezelfde fouten maakt. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je succesvol met je energie om kunt gaan, kan voorkomen dat dingen je ‘teveel’ worden en hoe je tijdens je herstel succesvol om kunt gaan met je geliefde, vrienden en familie.

Binnen de psychologie is er heel veel kennis over overspanning en burnout. Camp Burnout heeft die kennis verzameld, gefilterd, vertaald naar patiënten-taal en op volgorde gezet, zodat jij het makkelijk kan implementeren in je leven. Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van psychotherapie die je leert om er anders mee om te gaan en anders tegen bepaalde situaties aan te kijken. Deze gedragstherapie gaat er van uit dat problemen gecreëerd worden door- en in stand gehouden worden door iemands gedachten en gedrag. Daarom krijg je bij Camp Burnout CGT-oefeningen, waarmee je jouw vaak irreële gedachten en irreëel gedrag uit kan dagen.

In het herstelprogramma Burnout van Camp Burnout wordt veel gebruik gemaakt van Mindfulness en meditatie-technieken. Deze technieken en inzichten zijn belangrijk om de verstoorde relatie tussen lichaam en geest te herstellen. Tijdens het programma leer je mediteren en lessen uit Mindfulness te implementeren in je dagelijkse leven.

Stap 1 – Voorwaarden voor Herstel

Net als dat het lichaam een gebroken been pas gaat herstellen als je er gips omheen zet en je met krukken gaat lopen, begint je lichaam ook pas met je herstel van overspanning of burnout als je voldoet aan de Voorwaarden voor Herstel. De drie Voorwaarden voor Herstel “ontgrendelen” als het ware de interne helingsprocessen in je lichaam. Wanneer je je herstel níet ontgrendelt kun je een jaar op de bank zitten wachten, maar er gebeurt niets.

Stap 2 – Optimale omstandigheden voor herstel te creëeren

Eén van de beste manieren om je herstel effectiever en dus korter te maken is door de optimale omstandigheden voor herstel te creëeren. Dat doen je door tijdelijk een set leefregels te stellen. Hóe je die omstandigheden creëert leren we je in het programma. Het is misschien eventjes afzien, maar wanneer je je houdt aan deze set leefregels, zul je je herstelduur aanzienlijk verkorten.

Stap 3 – Herstel relatie tussen lichaam en geest

Tijdens een burnout is je lichaam uitgeput én behoorlijk boos op je brein. De verstoring van deze relatie zorgt op dit moment voor het grootste deel van je problemen, zoals spanning, fysieke pijn, somberheid, controleverlies, en nog veel meer. In het herstelprogramma burnout leer je precies hoe je deze relatie kunt herstellen met simpele meditatie en mindfulness technieken.

Stap 4 – Pak destructieve gewoontes en overtuigingen aan

Destructieve gewoontes als perfectie, controlebehoeftigheid en over-verantwoordelijkheid ervoor zorgden dat je overspanning of burnout kreeg. Deze gewoontes kunnen óók je herstelproces kunnen saboteren. Hierdoor kan het veel langer duren dan nodig én er een constant risico is op terugval. Dus één van de beste manier om efficiënter en duurzamer te herstellen, is het veranderen van je destructieve gewoontes en overtuigingen. In het herstelprogramma leer je een simpele manier om je overtuigingen aan te pakken, waarna je gewoontes als vanzelf volgen.

Stap 5 – Re-integreren

Re-integreren na een burnout betekent niet je ‘oude leven’ weer oppakken. Het betekent starten met een nieuw leven. Tijdens deze stap helpen we je dit succesvol te doen, en tegelijkertijd helpen we je ‘patient-af’ te worden. Je ontdekt hoe je je beperkingen weer achter je laat, je zelfvertrouwen een boost geeft en weer leert vertrouwen op je lichaam en geest.

Het herstelprogramma Burnout:

 • Beschikbaar via je telefoon zodat je altijd en overal aan je herstel kunt werken
 • Verkort je herstelduur en krijg zo snel mogelijk je leven terug
 • Krijg controle over je situatie
 • Weet wat je moet DOEN om beter te worden
 • Snelheid van je herstel in eigen hand
 • Iemand die je volledig begrijpt
 • Altijd een supporter bij de hand

 

Share :

Voorwaarden

Na bestelling kom je op een betaalscherm van Camp Burn out. Na betaling krijg je direct toegang tot het programma. Na aankoop van het programma krijg je maar liefst één jaar lang toegang tot het herstelprogramma voor overspanning & burnout.

Reviews are closed.

Reviews are closed.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Mindtreatz