E-book Reis door het spreekwoordelijk lichaam

Op een luchtige en leerzame manier neemt Maaike Boersma je in dit boek mee op innerlijke reis door het spreekwoordelijk lichaam. Dit doet ze aan de hand van meer dan tachtig spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen, welke gerelateerd zijn aan het menselijk lichaam. Zo komen we onderweg zowel de letterlijke als figuurlijke betekenissen tegen van onder andere de volgende uitdrukkingen: ‘in een keurslijf zitten’, ‘de buik ergens vol van hebben’ en ‘met de billen bloot’ moeten. Daarnaast zijn er reflectievragen en ontspanningsoefeningen te vinden die je helpen meer bewust te worden van je lichaam en geest.

Hoewel we graag oud willen worden en gezond willen blijven, staan we ook steeds verder van ons lichaam af, lijkt het wel. We nemen ons lijf vaak voor lief. Maar zonder ons lichaam zijn we nergens. Zo simpel is het. Het is van onschatbare waarde. Laten we het daarom koesteren door er beter naar te luisteren, lief te hebben, goed te voeden en het niet als iets vanzelfsprekends te vinden.

e-book lichaam

Wanneer we meer tijd nemen om te rusten, te mijmeren of de stilte op te zoeken, geven we ons lijf de ruimte en ons hoofd de tijd om ons te kunnen vertellen hoe het er voor staat. Ons lijf is immers altijd in het hier en nu. Daarnaast onthoudt ons lijf ook opgeslagen (oude) emoties, sensaties en ervaringen. Het is goed om te onderzoeken of dit je in het dagelijks leven belemmert.

Spreekwoorden en gezegden zijn vaak al eeuwen oud en de meeste stammen af van het Latijn. Spreekwoorden zijn niet zomaar ontstaan. Het bijzondere hieraan is dat ze uiteindelijk begonnen is bij één persoon en worden, omdat ze de spijker op zijn kop slaan gekopieerd door een volgende persoon. Als zo’n korte en krachtige zin maar vaak genoeg herhaald wordt, kan het zo maar eindigen in een zin die in elke volksmond te vinden is. Daarmee is een spreekwoord of een gezegde geboren en verbindt dit ons in de communicatie.

Wat zou het voor een inzicht op kunnen leveren als we eens stil zouden staan bij een uitdrukking? Dit e-boek van Maaike Boersma is een innerlijke reis door het spreekwoordelijk lichaam. Een moment om stil te staan bij jezelf.

Teacher

Maaike Boersma

Niets fijner dan werk te doen wat niet als werken voelt. Dat als vanzelf stroomt en waar je energie van krijgt, goed in bent en waar je talenten liggen. Ik voel mij een bevoorrecht mens. Zowel privé als in mijn werk. Niet dat ik dit altijd zo heb ervaren. Daar is bij mij een jarenlange zoektocht met ups and downs aan vooraf gegaan. Misschien herkenlees meer

Schrijf Een Review

Schrijf Een Review